Сензационно! Свалят Кирил Петков от власт, за мястото му точат лиги четирима кандидати

кирил петков асен василев

Отстраняването на Кирил Петков от премиерския пост е решено. Четирима загряват по тъча за следващ министър-председател на четворната управляваща коалиция. Двама са от ПП, един е зад кулисите на въдворяването на харвардските аферисти Кирил Петков и Асен Василев. А един е компромисен вариант, с който временно да бъде умиротворен един от родителите им във властта и днешен техен лют критик-Румен Радев.

Това научи ПИК от отлично информирани източници от правителствените среди.

Вариантите за следващ министър-председател на същата конфигурация от партии са:

1. сегашният вицепремиер и финансов министър и ортак на Петков, с когото превзеха властта, Асен Василев;

2. днешният министър на образованието и техен авер от т.н. „Харвардски курсове“ в СУ „Св. Климент Охридски“ Николай Дянков;

3. задкулисният орисник на Петков и Василев в завземането на властта у нас, бивш зам.-министър на икономиката в първото правителство на Бойко Борисов и съветник на президента Росен Плевнелиев, също възпитаник на Харвард – Евгени Ангелов;

4. сегашният военен министър Драгомир Заков като компромисният вариант, с който поне временно да бъде укротен Румен Радев.

Асен Василев и Николай Денков са откровен продукт на соросоидните кръгове в България. Както и гравитиращият към тях Евгени Ангелов, за когото се твърди, че се връща от Англия у нас с цел да поеме правителството на Петков и Василев на ръчно управление.

Причината за отстраняването на Петков е главоломно и безпрецедентно сриващият се рейтинг на правителството само 5 месеца, откакто управлява. Според социологически изследвания на европейски институции, които са правят всеки месец в България, през май Кирил Петков е едва на трето място като най-желан премиер с 12% след Бойко Борисов и Стефан Янев.

За тях изключително притеснителен бил и фактът, че проруската партия „Възраждане“ на Костадин Костадинов се бори за втора или трета позиция с ДПС и БСП.

Това принудило кукловодите на харвардските аферисти да ускорят процесите по замяната на Кирил Петков. Според сценариите им той ще бъде държан на премиерския пост, докато свърши мръсната работа по вдигането на ветото на България върху старта на преговорите за членството на Северна Македония в ЕС.

Както е видно в публичното пространство, процесът набира скорост и може да бъде решен само на правителствено ниво, въпреки клетвите на Петков, че това ще стане само след решение на парламента.

Подготовката за това в кабинета тече с пълна сила.

От вчера позицията си в тази посока извъртя и Демократична България. Лидерът на едната партия в нея „Да България“ – Христо Иванов, заяви, че България може да пусне Северна Македония за преговори с EC, ако Брюксел поеме ангажимента за правата на българите в съседната държава и записването им в нейната конституция като малцинство.

За тайно подготвеното вдигане на т.н. българско вето върху Северна Македония вчера открито заговори и депутатът от партньорската партия в управлението ИТН – Николай Радулов.

Самият Кирил Петков вече е напълно наясно, че задачата му за Северна Македония става все по неизпълнима, което ще му коства премиерския пост. И за да умилостиви кукловодите си, призова президента Румен Радев да свика ново заседание на КСНС по темата с цел да прехвърли проваления си ангажимент на другите политически фактори в държавата.

Бързането за Северна Македония идва не само заради края на френското председателство на ЕС, както нескрито се надяват комшиите, но и заради очакваната от цял свят дата 8 ноември 2022 г. Тогава в САЩ ще се проведат изборите за Конгрес. Според нагласите в презокеанската държава те ще бъдат спечелени от Републиканската партия и могат да върнат Доналд Тръмп на президентския пост, както вече открито се говори в Америка.

Това означава мощен реванш на консерваторите срещу натрапената либерална политика и техните представители във властта по целия свят.

Дотогава обаче хората на Сорос в сегашното правителство у нас трябва да свършат още малко мръсна работа извън пускането на Северна Македония в ЕС.

Това е и овладяването на образованието на България, прокарвано от Денков от началото на мандата на четворната коалиция чрез новите национални правила за атестация на преподавателите и актуализирани минимални изисквания за академично израстване, както и обявения от него курс към сливане на висши училища.

Третата им задача е зануляването на ГЕРБ и лидера й Бойко Борисов, което е в дъното и на гръмналия от вчера скандал с т.н. български закон „Магнитски“, чиято цел уж е защита на националната сигурност. Но истинската причина е резкият им отскок на първа позиция на фона на управлението на Кирил Петков и Асен Василев.

Това е в дъното и на непрекъснатите твърдения на Петков, че се бори с корупцията с помощта на Европейската прокуратура. Както ПИК съобщи, още от началото на мандата на П-тата Асен Василев преравя финансовото министерство, за да открие злоупотреби с евросредства по време на управлението на ГЕРБ.

Не случайно след срещата си с италиански премиер Марио Драги на 24 май в Рим Петков забърка в един кюп „Къщата в Барселона“, която все пак се намира в Испания, изнасянето на пари от една в друга държава членка и намесата на европейската прокуратура при разследването на такива парични потоци. Според запознати Петков е потърсил съдействието на Драги за разследване на подозрения, че между т.н. „Къща в Барселона“ и Италия има пряка връзка.

Припряното бързане за изпълнението на тези мръсни поръчки вече се вижда с просто око. След тяхното изпълнение, особено пускането на Северна Македония в ЕС, което ще предизвика буря от негодувание в цялата нация, Кирил Петков обиден, че не е разбран, ще се врътне и ще си иде с награбеното.

Дотогава кукловодите на харвардските аферисти ще решат кой точно може да оглави второ правителство на четворната коалиция с явен соросоиден уклон, за да удържи властта поне до края на годината, когато в САЩ ще се решава съдбата на света.

В момента виден с просто око е и фактът, че Кирил Петков вече е натикан в ъгъла, публичните му изявления са силно ограничени, в тях той е изместен от Асен Василев и вече бяга от журналистите. А непредвиденият сапунен скандал между него, съпругата му Линда и шефката на кабинета му Лена Бориславова, която изчезна от публичното пространство, само са затвърдили решението на кукловодите му да ускорят процесите и час по-скоро да го сменят.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории