ГЕРБ заплаши „фашиста“ Асен Василев: Законът му никога няма да види бял свят!

Томислав Дончев 1 (1)

Заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев коментира пред журналисти в парламента скандалния законопроект на Асен Василев, който предвижда създаването на черни списъци по доноси и запорирането на имущество без съд и присъда.

Прлипомняме, че по-рано ИТН обяви вицепремиера за фашист!

„Никога няма да види бял свят. Първата причина е, че противоречи поне на няколко члена на конституцията. Втората причина е, че в пленарна зала има остатъци от здрав разум и никога няма да бъде приет“, уточни зам.-председателят на ГЕРБ.

По думите му обаче не това е най-същественото. „По-големият проблем за мен е, че на първо място този текст означава, че ако утре някой от вас обиди ли наскърби Кирил Петков или Асен Василев, на вас могат да ви запорират цялото имущество. Това, което повече ме притеснява, е степента на индивидуална и политическа патология, която е родила подобен текст. Начинът на мислене. И ако този текст никога няма да види бял свят, аз се притеснявам какво ще роди утре този начин на мислене“, сподели Дончев.

„Смисълът на политиката е борба на идеи, а не борба срещу хората. Защото прозирам тук друго виждане на политиката,а да се борим срещу хора, които не са ни симпатични“, каза още той.

Според него с този законопроект могат да се репресират не само неудобни опоненти, но и неудобни коалиционни партньори.

„Когато изчетох за първи път текста, помислих, че това е зле скалъпена шега. Оказа се, че е истина. Този закон няма как да мине. Той нарушава основни конституционни принципи“, заяви Дончев.