Само в 7DniSofia.bg

Финансова афера с Корнелия Нинова в БСП! Искат да я изхвърлят от партията за 9 600 лева

корнелия нинова

Корнелия Нинова може да се раздели не просто с председателското си място, но и с членството си в БСП заради системно неплащане на членския внос. Над 9600 лева дължи тя по информация на източници на Lupa.bg на „Позитано“ 20, натрупани основно в последната година.

А новината, че министърката на икономиката удобно е „забравила“ да внася 10 на сто от заплатата си като народен представител, а после и като шеф на ведомство, както е разписано по устава на левицата, разкри в нова порция писма до пленума на БСП доскорошната й дясна ръка Йордан Татарски.

В новите разкрития след изпратената сутринта докладна записка от него, насочена срещу шефа на кабинета на Нинова Калоян Методиев, мустакатият социалист посочва, че т.нар. Другарски съд ще трябва да разгледа сигналите му срещу Корнелия.

Тъкмо Общопартийната контролна комисия ще трябва да се занимае и с финансовите дългове и забавяния на соцшефката, както определя устава на партията.

Макар там да не се уточнява колко точно вноски от членската лепта трябва да е просрочил член на Столетницата, за да бъде изключен, става ясно, че системното неплащане се наказва, при това сурово. А Татарски намеква в писмото си, че Нинова не е внасяла отдавна.

Социалисти уточниха за Lupa.bg, че докато редовите членове от район „Оборище“, където членува и Кака (както я наричат – б.р.), изплащат сумите директно там, то депутати и министри са длъжни да се отчитат директно в централата на „Позитано“ 20.

Припомняме и че самият Татарски, преди да бъде закаран лично от Нинова в Министерството на икономиката и индустрията като главен секретар, а след това да бъде изхвърлен от нея, бе шеф на деловодството на партията. „Той е наясно с всички шашми, включително и с членския внос на Нинова“, убедени са бесепарите. И се възмущават, че само един неин тоалет и чанта би могъл да покрие вноските й за няколко години назад.

„Докато тъне в разкош, местните структури не получава и стотинка и тънат в мизерия“, оплакват се те.

Според тях не е далеч времето, в което натиреният от Нинова Татарски ще пропее не само за вноските й към партията, но и за взетите решения от Националния съвет „на подпис“ през пандемичните години. Но според тях засега мълчал, защото бил наясно, че и той е участвал в схемата за съставяне и парафиране на документи с невярно съдържание, което според законите се окачествява като престъпление.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории