УЖАС! Пловдивчанка прегази лекарка с викове „Сатанинско изчадие“, била е в особено състояние

Image_11666424_302_0

Пловдивчанката Мария Карахристева, която на 30 юни м. г. прегази младата лекарка д-р Петя Аргирова на „Пещерско шосе“, е била в особено писхическо състояние. Това твърди адвокатът й Стефан Левашки. „Крещяла е „Сатанинско изчадие“ и „Нефелим“ (създание без душа) на напълно непознат човек, това не е поведение на човек с нормална психика“, обясни Левашки, предава 24 часа.

Съдебно-психиатричната експертиза на Карахристева показва, че тя е вменяема, но е направена чак през януари т. г. „Тя започна лечение при един от най-добрите психиатри в Пловдив – д-р Никола Марков, веднага след инцидента, естествено е след 6-7 месеца да е добре“, допълни юристът.

Обвинението срещу Мария Карахристева е, че умишлено е причинила телесни повреди на д-р Аргирова. Според прокуратурата лекарката била на пешеходна пътека на булеварда. Въпреки че я видяла, Мария Карахристева отклонила колата и нарочно преминала в платното за насрещно движение, без да намалява скоростта и блъснала другата жена. Д-р Аргирова паднала на тротоара. Карахристева спряла и се приближила до прегазената жена и викала на притеклите се на помощ да не я пипат, защото е „нефелим“.

„Това не е умишлено престъпление, ще настояваме за промяна на правната квалификация“, каза още Стефан Левашки. Д-р Петя Аргирова е болна и затова старт на делото днес не беше даден и новата дата за начало на процеса е 9 юни. Тогава Мария Карахристева и адвокатът й ще поискат съкратено съдебно следствие, но не с признаване на вината, а по процедурата с разпит само на част от свидетелите.