Ужасяващи разкрития за гробаря: Носят се легенди как коли и беси, трупове стояли месеци в камери

полиция

Заместник-шефът на Съюза на погребалните фирми Стоян Макреев разкри подробности за задържания траурен агент, обвинен в незаконни погребения. По думите му откритите масови гробове се намират вътре в гробищния парк, а не извън него.

На 23 май го видях за последно към 1 1 часа на гробищата с още една жена, която приличаше на бездомна, и с така наречения шеф на криминалната полиция. Съмнително е какво правеха тримата заедно“, поясни той в ефира на БТВ.

И обясни, че от години се носят легенди за Георги Енев.

„За този човек повече от 20 години се носи легенди как коли и беси в Банкя, как само той има право да определя гробните места. Във фирмата ми имам място за съхранение на покойници – хладилни камери. Там той оставяше тела на починали по 3-4 месеца. Последният път, когато дойде да остави покойник заповядах на персонала да му натоварят останалите тела и да му се дадат смъртните актове“, разказа още Макреев.

Той допълни, че самият той не е имал контакт с близките на покойниците.

Макреев поясни и как може да се провери дали даден човек е кремиран.

„Всеки може с номера на смъртния акт и ЕГН-то на починалия да се допита до трите крематориума у нас дали има кремирани тленни останки. А, ако искате да проверите дали ваш близък е погребан, може да направите справка във всеки един гробищен парк”, каза още той.

Кметският наместник на село Клисура Камелия Димитрова пък е човекът, подал сигнал в полицията за зловещата находка.

„В събота е имало погребение на нашите гробища. Преди да се започне всичко гробокопачите, които са подготвяли стар наследствен гроб, са видели встрани, че има кости. За да не уплашат близките на покойника са хвърлили 2-3 лопати отгоре. След това жената на свещеника ми се обади и ми каза какво са видели. Веднага подадох сигнал. Личеше си, че гробовете са набързо направени и телата са заровени наплитко. Районът е изолиран и затова никой не е разбрал за случилото се. От местните знам, че задържаният погребален агент е некоректен“, разказа тя.