Само в 7DniSofia.bg

Масово изселване: Украинци вече бягат от България, местят 35 000 от хотелите

бежанци

165 хотела са се включили по новата програма за бежанците, за нощувки по 10 и 15 лв. Това съобщи председателят на Агенцията по бежанците Мариана Тошева, която е на посещение в Бургас. В „Слънчев бряг“, където има най-много украинци, са най-малко тези обекти. Повечето са в Китен, Ахтопол, Царево.

В последните дни на месеца се очаква да е най-масовото преместване на украински бежанци. Около 35 000 души трябва да бъдат преместени от държавата в последните три дни на месеца.

„Казвам личното ми мнение като експерт – според мен мярката три месеца е много подходяща. След тези три месеца само най-уязвимите групи би трябвало да се подпомагат с настаняване. Другите хора имат достатъчно време, в рамките на 3+3 месеца, да си намерят работа и да излязат на свободен наем“, коментира Тошева, цитирана от БНР.

Тя уточни, че държавните бази, в които ще бъдат настанени нуждаещите се, няма да бъдат оповестени, защото хотелиери вече правели опити сами да ги транспортират в тях.

Украински и молдовски туроператори наемат автобуси, с които извозват бежанци към границата. За последното денонощие близо 3 070 са напуснали страната ни. Има и много желаещи да пътуват за Букурещ.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории