Даниела Везиева премина в лагера на президента – счетоводителката се гласи за служебен премиер

даниела везиева

Даниела Везиева, която направи главозамайваща кариера от счетоводител в Регионалния инспекторат по образованието в Русе до икономически министър, вече твърдо е емигрирала към президента Румен Радев.

Според запознати в редиците на „Продължаваме промяната“ още не са наясно с тази трансформация и затова Везиева е назначена в средата на март за член на директорския борд на „Холдинг БДЖ“.

Възпитаничката на Стопанската академия в Свищов с диплома 4.35, както Източници на столичен седмичник са категорични, че това е личният избор на Румен Радев за служебен премиер. Нямало начин поста да заеме някой от пилотите другари на Радев в Президентството, понеже има опасност „Дондуков 2“ съвсем да се оголи откъм приближени хора.

След като Стефан Янев се впусна със свой проект, от най-доверения кръг на президента на жълтите павета се подвизават само верният му главен секретар Димитър Стоянов и съветникът Илия Милушев.

Самата Везиева вече е проверен кадър. Румен Радев я посочи за свой служебен икономически министър. Сега тя е съветник на Корнелия Нинова от квотата на „Продължаваме промяната“, понеже там никой не предполага за „миграцията“ й.

Както е известно, Кирил Петков каза, че във всяко министерство ще има „надзорници“, нещо като „очи и уши“ на управляващата коалиция и това е ролята на госпожата в момента, плюс участие в ръководството на „Холдинг БДЖ“. По ирония – все по линия на „Продължаваме промяната“.

ПИК