Ужасяващи разкрития за удушената Соня: Погребана в гардероба с телефона и омотан кабел на врата

сенегалец соня убиец

5 пъти сенегалецът Томас Тибаут омотал кабел на зарядно около врата на любимата си Соня, преди да стегне примката и да я удуши. Това стана ясно в Софийския апелативен съд, където 25-годишният мъж с френски паспорт помоли да бъде пуснат от ареста с електронна гривна, съобщава 24 часа.

Той беше задържан преди десетина дни, след като сам подава сигнал, че приятелката му Соня, родом от Финландия, е изчезнала. След като отиват в квартирата на двойката в столичен квартал, криминалистите откриват тялото на младата жена. То е натъпкано в сак в гардероба.

ДНК по кабела, ципа и дръжката на пътната чанта заковават компютърния специалист Томас Тибаут, който работи за голяма българска компания с дейност в цяла Европа. Двамата със Соня били колеги. Според експертите тя била душена и с ръце.

Случило се на 8 май, когато между Соня и Томас избухнал скандал. Тя разкрила, че той харчи парите ѝ.

За подозренията си, че Томас я краде, Соня споделила на сестра си. Разказала ѝ, че поставила бележка в кутията, в която криела спестяванията си. На нея пишело псувня на английски. Била притеснена за реакцията му, когато открие листчето.

Сестрата, която заедно с родителите им, вече са пристигнали у нас, са разпитани по делото.

Като доказателство е приложен скрийншот на чат между двете сестри. Той още не е преведен на български.

Два дни преди да бъде убита, Соня изпратила гласово съобщение до родителите си. В него тя твърдяла, че ѝ липсвали 250 лв., които скрила в гардероб. На няколко пъти повторила, че има доверие на Томас.

Тепърва ще се изяснява часът на убийството и дали е било планирано.

Преди да бъде удушена, младата жена се е борила за живота си. ДНК експертиза показва клетъчен материал под ноктите и на двамата.

След като натъпкал в сак тялото, Томас поставил до него личната ѝ карта и мобилния ѝ телефон. По тях разследващите също открили отпечатъците му.

Според защитника на сенегалеца имало трети човек с достъп до жилището, който извършил убийството.

Седмица преди престъплението Соня се съмнявала, че някой е влизал в квартирата им е крал пари, твърди адвокатът на Томас.

Ден преди убийството Соня се обадила на хазяйката си и помолила за помощ. Тя ѝ споделила съмненията си, че някой е влизал в жилището, тъй като липсвали пари. Помолила я за съдействие. Жената признала, че имало трети ключ в кутия. До нея обаче имало ограничен достъп, тъй като била с код. Според съдиите обаче липсват доказателства, че трети човек е влизал в дома. Мотивираха се с четирите експертизи, които откриват единствено ДНК-то на финландката и сенегалеца.

На 8 май тя била на работа до късно. Планирала да отиде на тренировка и да се срещне с приятелки. Часове след убийството Томас започнал да звъни на приятелките ѝ. Питал ги дали са я виждали, тъй като не си вдигала телефона и нямал връзка с нея.

Жените и Томас намерили международния ѝ паспорт и се отправили към 6-о районно управление, за да я обявят за изчезнала. Взели и нейна снимка.

Пред криминалистите мъжът изглеждал видимо притеснен и говорил объркано. Разказал, че не знае дори часа, в който Соня отишла да тича.

Полицаите се усъмнили и му предложили да отидат заедно до квартирата. Когато пристигнали, униформените забелязали, че ключалката не е разбита и липсват следи от взлом. При огледа забелязали тежък сак в гардероба. Сенегалецът дори подритнал чантата с крак, за да може да го измести. Когато дръпнали ципа, от чантата се подал татуираният крак на финландката. Когато видял трупа на любимата си, Томас се притеснил и се престорил на изненадан. Съдът го остави в ареста.