Коалицията се разпада! Тошко: Щом не са ни питали, да разкачат железните врати от парламента!

Тошко Йорданов

Поставянето на железни врати на централния вход на парламента не е било съгласувано между коалиционните партньори. Това се разбра от изказване на зам.-шефа на ИТН Тошко Йорданов пред журналисти.

А след като стана ясно, че те са поставени там нерегламентирано и Инспекторатът към Министерството на културата настоява да бъдат свалени, Йорданов каза: “Да викнат едни чичовци, които са ги монтирали, да ги размонтират и да си ги изнесат. Не е нужно да разбиват. Надявам се да го направят учтиво и внимателно, професионално, и да няма дупки. Страшна глупост е това”.

Много глупаво нещо е да се слагат решетки на парламента. В крайна сметка, ако дойдат да ни хвърлят един бой, ще са прави. Не трябва да го обръщаме на Централен софийски затвор. Ако искат, да дойдат да ни сложат по едно номерче, да ни заградят плаца и да ни изкарат в почивката в 11,30 ч. да обикаляме на слънце в кръг. Колкото по-бързо ги махнат, толкова по-добре, категоричен бе той.

На въпрос кой е дал заповед да се сложат вратите, Йорданов каза: Не знам. Върнете си поста на г-н Трифонов, там е обяснено доста ясно, че някои неща се случват без ние да научаваме. Нямам никаква представа кой е направил тази глупост.