София се къса по шевовете! Големият протест започна, възлови кръстовища са блокирани

payimage-534106

В 8 часа започна протестът на работниците от транспортните дружества на столичния градски транспорт. Тези, които не са на работа започнаха да се събират на три точки – на кръстовището на „Петте кюшета“, „Лъвов мост“ и „Сточна гара“.

Малко след 08:00 часа протестиращите затвориха за движение Лъвов мост.

„Тук сме днес, за да кажем, че не сме отказали за полагащото ни се финансиране, на целия обществен транспорт. Мобилността на гражданите е право. Тя трябва да се дофинансира. Това е скъпа услуга и трябва да има масирани инвестиции.“, зави пред Tribune.bg Екатерина Йорданова от съюза на транспортните синдикати.

„ Има нежелание да бъдем чути, имахме срещи, но не ни чуха. Искаме финансирането да стане при актуализацията на бюджета. Протестът ни е икономически, изобщо не е политически“, категорична беше тя.

Йорданова допълни, че са искали протеста да зпочне в 07 часа, но са се съобразили с матурите и са изместили демонстрацията час по-късно. Тя подчерта още, че са информирали обществото къде точно ще има блокади днес, за да може всеки да си преорганизира предвижването.

„Настояваме за по-високи заплати, по-добри условия на труд“, заяви един от протестиращите пред репортер на Tribune.bg.

Те ще останат там до 9.30, след което ще тръгнат на шествие от трите места. Протестиращите ще се съберат пред Министерството на финансите. След това ще се отправят към Министерски съвет за продължаване на митинга и на протеста.

Работниците в столичния градски транспорт настояват държавата да дофинансира сектора и да компенсира загубите заради повишените цени на природния газ и на електроенергията.

„Поради провеждане на протест временно е затворено движението на кръстовищата на Петте кьошета, Лълов мост и Сточна гара. Част от линиите на градския транспорт, преминаващи през кръстовищата, са пренасочени по алтернативни маршрути.“, информираха от Столична община.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории