Само в 7DniSofia.bg

Хотелиери и ресторантьори: Подиграват се с нас! Предлагат ни 15лв. за бежанците

бежанци

Тези 15 лева на ден, които се предлагат, са една подигравка, един шамар по лицето на хотелиерите, които добросъвестно изпълняват грижата за бежанците, коментира пред БНР Веселин Налбантов, заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). По думите му българските хотелиери са помогнали в труден момент на управляващите и не заслужават това отношение.

„Ние, българските хотелиери, веднага след първия повик на правителството, на държавата станахме съпричастни с трагедията на украинския народ и направихме всичко възможно да превърнем летните си хотели, които не са за зимни условия, в убежище за украинските бежанци“, посочва Налбантов. Според него в хотелите са закупени допълнително одеала, духалки, за да могат да се чувстват добре настанените бежанци.

„Разбираме, че държавата не може да бъде любяща майка още 100 години, това е друг народ, но нали се тупаме в гърдите, че сме съпричастни, че сме европейци и помагаме. Бюрократичната машина много бързо трябва да вземе мерки. Много от моите колеги са влезли в дългове, които няма как да се оправят. Ние не знаем как да реагираме“, предупреждава заместник-председателят на БХРА.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории