ДПС взриви Киро и компания: Коалицията е неспасяема! Подкрепяме ГЕРБ за вот на недоверие

рамадан аталай

Коалицията няма как да бъде спасена, защото нямат коалиционна култура, нямат диалог помежду си. Те не знаят как и по какъв начин да седнат и да могат да обсъдят всички онези проблеми, които би трябвало да се решават в тази страна. Това заяви пред Би Ти Ви депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

„Едностранното прекратяване на договора за получаване на газ (б.р. от Русия), без да си прокопал новия кладенец да плюеш в стария, е нещо необяснимо. Не може никой да ме убеди, че цената на газа, който ще доставят от САЩ, е по ниска“, добави той.

Според него всички други държави от ЕС са намерили начин да плащат, както изисква „Газпром“ и си получават газ.

,,Мисля, че поне тези, които доставят газ, си плащат в рубли“, заяви Аталай.

Той изтъкна, че самите управляващи нямат представа как ще се процедира с така рекламираните 25 ст. отстъпка за зареждане на 50 л гориво.

„Разбира се, че трябва да има диверсификация, но това трябва да е по закон. Няма как премиерът да договаря газ само от Америка. Защо не договориха от Алжир, от Катар? Защо не присъстваше в Америка представител на „Булгаргаз“? Кой подписа този договор? Защото все още премиерът ни обявява, че има подписан договор“, заяви още Аталай.

„Ако някой ми докаже, че ще има 4 пъти по-евтин газ от Америка с доставка с кораби, нека се яви пред нас и да обясни как ще го направи. Премиерът дори не смее да каже името на производителя, от който ще получаваме газ, а същевременно заявява, че е подписан договор от „Булгаргаз“. Задавам си въпроса – кога се срещнаха „Булгаргаз“ с тези представители?“, зададе въпрос политикът.

Според него газа за България ще е доставен от т.нар. „блуждаещи кораби“ – на отказали се в последния момент кандидати за доставка. „Но ние нямаме къде да си разтоварим. В момента се обикалят Гърция и Турция и се молят тези два кораба да бъдат разтоварени. Нашите терминали къде са?!… Вие ми кажете – това правителство договорило ли е някъде по-ниска цена от тази, която досега е била договаряна от „Булгаргаз“.

В края на разговора Рамадан Аталай заяви, че би подкрепил вот на недоверие, ако ГЕРБ внесе такъв срещу правителството.