Само в 7DniSofia.bg

Среднощен екшън: Двама ранени при стрелба на Околовръстното, арестуваха футболист от ЦСКА

payimage-533947

След стрелбата на бензиностанция в София вече има задържан. По информация на NOVA това е футболистът Георги Йомов. Той е бил извикан на разпит в полицията, а след това задържан.

В дома на Йомов текат претърсвания и изземвания. Полицията е отцепила района. Търсят се поемни лица, които да участват в процесуално следствените действия.

Пред полицията Йомов е разказал, че снощи на бензиностанцията между брат му и непознати за него хора е възникнал конфликт. По-късно в разправията се е включил и баща му, който стрелял. Към този час бащата и братът се издирват от полицията.

Още снощи Георги Йомов заяви пред сайта на ЦСКА, че не е участвал в престъплението, а също, че е жив и здрави и си е вкъщи.

Дали самият Георги Йомов ще бъде обвинен и дали арестът му ще бъде удължен, още не е ясно.

След снощната престрелка двама души са ранени и са приети във ВМА. От болницата заявиха, че единият от тях – мъж на 36 години, е приет с огнестрелни наранявания в двете бедра. Извършена е операция по спешност, в момента е под лекарско наблюдение в болницата – в стабилно състояние, без опасност за живота. Другият мъж – на 26 години, е приет с огнестрелна рана в единия крак, обработен е веднага от лекарите и по негово желание е освободен.