Вандалщина след мача: 12-годишно дете по спешност в Пирогов, стадион Българска армия потрошен

линейка

Неизвестни вандали са счупили прозорците на един от входовете на „Българска армия“, както и прозорците на офисите на втория етаж, които се помещават в сектор „А“ на стадиона на ЦСКА, съобщи БТА. Това се е случило след края на финалния мач в турнира за купата на България между „червените“ и Левски, спечелен от „сините“ с 1:0 на Националния стадион „Васил Левски“. Общо осем са сигналите за инциденти с фенове на футбола, постъпили в Спешна помощ в столицата.

Сред пострадалите е и 12-годишно дете, уцелено от хвърлен предмет на стадион „Васил Левски“ по време на двубоя за Купата на България, съобщи БНР. Сигналът за инцидента е подаден около 18:30 часа. Детето е било транспортирано с линейка до спешния институт „Пирогов“ с контузия на главата.

В рамките на полицейската проверка преди старта на дербито двама души са задържани за притежание на пиротехнически изделия, съобщават от СДВР. По време на самата среща фенове и на двата отбора са нахлули на терена, но в резултат от действията на полицията не е допусната ескалация на напрежението. Заради мача вчера в столицата имаше засилено полицейско присъствие, въведени бяха и временни ограничения в движението.