Емо Чолаков: „Ергенът“ е по-страшен от ковида и войната

емо чолаков

В едно от редките си интервюта-за Нова телевизия, Чолаков не пророни нито дума за новата си втора жена, но пък разкритикува риали предаването на bTV, без обаче да назовава името му. Той обаче обяви, че подобни предавания са по-страшни от ковида и войната, взети заедно.

„Това е гениалното на нашето предаване. То е истинско любовно и романтично предаване, не е просто така лепнат един етикет, както напоследък го правят други телевизии. „Най-романтичното” предаване и се озоваваме в един харем, дето един мъж целува всичко наред и всъщност тия женички продължават пак да се борят за сърцето му и това нещо се нарича романтика. Извинявай, ама не е ли пошло? Отвратително е. Поне не го наричай романтично…нещо друго ….риалити и каквото ще да е. Какъв пример даваме на децата си? Знаеш ли колко изгубихме смисъла на тази думичка „любов”. Много ми е тъжно. Това е по-тъжно и страшно и от ковида, и от войната взети заедно и накуп. Ние извратихме тази думичка и смисъла й“.

Факт е обаче, че неговото „Един за друг“ вече трети сезон пробутва едни и същи предизвикателства пред двойките, липсва каквато и да е изненада за зрителите в регламента или участниците. Чолаков обаче твърди, че в неговото предаване се вижда истинската любов.

„Истински влюбени. Няма там хора, които не се обичат. И това е много ценно и важно да се показва по телевизора, защото доказва по някакъв начин, че любовта е жива, че я има и то в онзи хубав, стар, традиционен начин, в който хората се обичат от сърце и душа и са готови на всичко за това. Хората се преоткриват. Колкото и дълго да са заедно, те попадат в една атмосфера, в която всичко е любов наистина и те откриват неща, примерно след 30-годишен съвместен живот, неща в партньора си, които не са подозирали, че ги има. Откриват нови неща, преоткриват добре забравени стари и разбират колко все още са влюбени“, разказва водещият на „Един за друг“.