Извънредно! От днес се променят условията за пътуване на украински граждани у нас

влак

От 00:00 ч. днес се променят условията за пътуване на украински граждани, пристигнали в Република България след 24 февруари 2022 г. (началото на войната в Украйна – б.р.), съобщава Флагман.

Украинските граждани ще могат да се възползват от безплатни документи за пътуване по железопътната мрежа в България до желана от тях дестинация еднократно в деня на пристигането им. Също така БДЖ ще осигурява безплатни пътувания и по офертата “HELP UKRAINE”, която е част от споразумението между БДЖ и Румънския държавен железопътен пътнически оператор /CFR CALATORE/. За лицата, притежаващи билет по офертата “HELP UKRAINE”, БДЖ ще осигури безплатно пътуване до гара, от където може да се направи връзка с международния влак за Румъния.

След писмена заявка от съответните кризисни центрове или други оторизирани органи ще се издават безплатни билети при необходимост от пътуване на гражданите от Украйна на територията на България. Условията към тях са свързани с представянето на документ, доказващ гражданство или пребиваване в Украйна, съобщава БДЖ.

Издадените предварително билети преди 00:00 ч. на 14.05.2022 г. са валидни до приключване на пътуването.

На 2 март БДЖ обяви, че ще осигурява безплатен превоз на пристигащи от Украйна граждани с железопътен транспорт в България. За целта всеки пристигнал от Украйна можеше да се снабди с билет за пътуване с влак по желан от него маршрут срещу представяне на редовен документ за самоличност, с който е преминал границата, пред служителите на билетните каси или превозния персонал във влака.

Досега нямаше ограничения за броя пътувания на бежанците.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории