Само в 7DniSofia.bg

Любен Дилов-син шокира с разкрития за разговори с депутати на ПП за създаване на експертен кабинет

любен дилов син

Депутатът от ГЕРБ Любен Дилов-син разкрива подробности за напрежението в парламента и поредните лъжи на Кирил Петков и компания.

„Кирил Петков и Асен Василев отдавна не бяха идвали в парламента. И като добавим нервността на временно председателстващият“, заяви Любен Дилов-син, а водещата на ПИК ТV поясни, че става дума за Мирослав Иванов и попита да не би годеницата му Лена Бориславова да го е напуснала.

„Напротив, ако го беше напуснала, щеше да се успокои“, пошегува се той.

Фактът, че за 9 месеца се теглят 9 пъти заеми е неоспорим. Очевидно има проблем с финансите на правителството и на държавата. Има и голямо разминаваме в тези цифри. Сумата, която твърди, че Кирил Петков е дадена на бизнеса, е четири пъти по голяма от тази, която самият бизнес твърди, че е получил Къде отидоха тези 3 млрд. лв., попита Любен Дилов-син.

„Нямам отговор къде отиват тези пари. Огромният резерв, който се натрупа в този фонд за енергийна взаимопомощ, аз не мога да се разбера защо не се връща в бизнеса. Да не би той да е предвиден за участие на страната в този референдум с „Джемкорп“, попита той.

По думите му в България няма да има американски реактор. В Европа няма такъв, няма да има и в България.

Според него разходката до Вашингтон е била основно пиар разходка. „Египетският посланик каза, че имат газ и са готови да ни продават. Египет е много по-близо от САЩ. Те чукат на вратата ни и чакат само някой да им отвори“, добави депутатът от ГЕРБ-СДС.

„Трябва да стигнем до общо разбиране. Все повече в главите на хората се върти идеята за експертен кабинет в този парламент. Хубаво, тези ще ги пометем, ама какво правим след това“, зададе въпрос Любен Дилов-син.

„Участвал съм в разговори на лично ниво дори и с представители на „Продължаваме промяната“, разкри той.

По думите му от ГЕРБ очакват най-малкото извинение за арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова. Все пак Дилов-син уточни, че може би е рано още за публични разговори за експертен кабинет, но това е единственият вариант в момента.

Според него това е единственият вариант за стабилно управление.

„Очевидно тук оставка няма да се хвърля. Сигурен съм, че оставки няма. Надявам се управляващите да чуят транспортния бранш, а не да им посочват вратата. Това е структуроопределящ бранш и от него зависи оцеляването на хората. Начинът, по който се държа премиерът, е абсолютно неадекватен“, отсече Любен Дилов-син.

Той каза, че не вижда по-голям конфликт на интереси от този на транспортния министър Николай Събев с „Български пощи“.

Според депутата Румен Радев е нарекъл сегашните управляващи „шарлатани“. „Радев е малко уплашен от това, което се случва в държавата в следствие на неговата инженерна намеса и се опитва да се разграничи. На него най-много му отива това, което аз казах преди малко – за създаването на експертен кабинет“, заяви още народният представител.

По думите му българското правителство е развяло байрака спрямо Северна Македония.