Транспортният бранш контра на властта: Протестът на 18 май няма да пречи на учениците и работещите

протест, превозвачи,

„Протестът на 18 май 2022 г., който Обединеният транспортен бранш ще проведе, няма за цел и ще избегне по всякакъв начин възпрепятстването на движението и на пътуването на учениците до училище и на работещите до техните работни места. Ще бъдат предприети стъпки, за да се избегнат затруднения на хилядите зрелостници, които в същия ден трябва да положат държавен зрелостен изпит по български език и литература.“, пишат в своя позиция от Съюза на международните превозвачи.

Исканията на бранша са свързани с облекчаване на цените за всеки български граждани и са в негов интерес. Както правото на образование и работа са защитени от Конституцията, така и правото на протест.

„Представителите на транспортния бранш спазват всички права на гражданите, както и законите на Република България. „Ние спазваме и принципа на диалогичност и откликваме на молбата на министъра на образованието акад. Николай Денков за проявяване на разбиране и съдействие. Това е още един пример за това, че общи и добри решения се намират само с диалог“, коментират представителите на транспортния бранш.

„За 18 май ще бъде създадена организация и всички граждани ще бъдат информирани за точките и часовете на протест, за да предвидят възможностите си за транспорт. В средствата за масова информация, в социалните медии и в официалните Интернет страници на организациите и компаниите, които вземат участие, ще бъде обявена информация, която да улесни пътниците.

Желаем успех на всички зрелостници!“, завършват те позицията си.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории