Само в 7DniSofia.bg

Журналистка: Киро, сдъвкан и изплют от Камала Харис, продължава да лъже! Комично премиерстване!

кирил петков

Чудя се, от кого ли се изричат повече лъжи и небивалици – от Амбър Хард и Джони Деп по време на комичния им съдебен процес или от Кирил Петков по време на комичното му премиерстване?!Докато пѝсналите на всички холивудски звезди, все пак, хранят таблоидите и адвокатите си, пѝсналият на всички тартор на ПП “ Пълен провал” изяжда медийно време и социална енергия да се опровергават неистините, които бълва на конвейeр нон-стоп.

Кирил Петков заведе във Вашингтон говорителката на правителството, министрите на енергетиката и на отбраната, заместник-министър на външните работи – защо? За да обяви, след снимката с вицепрезидента Камала Харис, на която изглежда като сдъвкан и изплют, че България ще получава газ от САЩ на по-ниски цени от газа, получаван от Русия.

И се започна!

Медиите: Официалното прессъобщение на Белия дом за срещата Харис-Петков уличава българския премиер в лъжа!

Цветослав Цачев, финансов анализатор: Цената за доставката на втечнен газ не може да бъде договорка между държави; не го продава американското правителство, продават го частни компании и би трябвало да го получим на пазарни цени. Транспортът на втечнен газ с огромни кораби е бавен; не съществува инфраструктура, която може да замести сегашните руски доставки. Липсата на газ ще доведе до липсата на електричество.

Васко Начев, енергиен експерт: Би било спекулация да се твърди, че всеки газ, който тръгва от Щатите, е по-евтин. Не е ясно и какви количества ще постъпят в българската газопреносна система. А когато този газ влезе в нея, можем да кажем с колко е по-изгоден. Всички други коментари в момента са некоректни, неграмотни и спекулативни.

Делян Добрев, бивш министър на икономиката и енергетиката: Ако е вярно за договорката за втечнен газ със САЩ, трябва да стане ясно каква цена е договорена и откъде ще се вкара този газ. За май и юни нямаме цена, но се казва какво да очакваме през юли. Манипулация е, защото сега се сравняват цени в бъдещето с цени от миналото.

Драгомир Стойнев: бивш министър на икономиката и енергетиката: Към този момент няма как да се гарантира, че договорената цена ще е по-ниска от тази на тръбния газ.

Рамадан Аталай, заместник-председател на парламентарната комисия по енергетика: От търговска гледна точка няма как днес втечненият газ от Америка да е на по-ниска цена от тръбния. Причината е, че разходите около доставката му го оскъпяват.

…. Недоверието към правителството вече е 69%, обяви днес Центърът за анализи и маркетинг. Само 5 месеца след гласуването му в парламента на 13 декември 2021 година!

Точно преди една година Кирил Петков стана служебен министър. И се започна! Всеки ден лъжѝ. Откровени лъжѝ. Не просто спестяване на част от истината или шиканиране. Тъкмо бъде опровергана една лъжа, появява се друга…и друга…и друга. Няма време за изграждане сред този порой от надлъгване.

От личния блог на журналистката Соня Колтуклиева