Само в 7DniSofia.bg

БСП на бунт срещу Киро след скандалното интервю: Прекрачиш ли червената линия – ще изхвърчиш!

кирил петков

„В коалиционното споразумение недвусмислено е посочено какви условия трябва да изпълнят съседите, за да продължи присъединителният процес.

Ако Кирил Петков промени позицията си относно ветото върху Скопие, той може вече да не е министър-председател“.

Това заяви шефът на парламентарната група на БСП Георги Свиленски, след като стана ясно, че харвардският аферист е дал интервю за румънска медия, пред която заявява „Решили сме, че бъдещето на Северна Македония и Албания трябва да е в ЕС.

„Нашата позиция е последователна – Република Северна Македония може да продължи пътя си към Европейския съюз след изпълнението на споразумението и декларацията на 44-то Народно събрание. Тази позиция е част от коалиционното споразумение.

Ние сме се договорили ясно за условията, които Северна Македония трябва да изпълни, за да продължи присъединителния процес“, добави Свиленски пред „Труд“.

Вчера ВМРО излезе на протест срещу правителството под наслов „Не предавай Македония“.

Членове и симпатизанти се събраха пред Министерския съвет в защита на позицията, че България не трябва да отстъпва от позицията за прекратяване на езика на омразата и за защита на българите преди Северна Македония да започне преговори за членство в Европейския съюз.

„Войводите“ дори опънаха транспарант на моста на влюбените край НДК със същия призив.