В София почерня от полиция! Страх тресе управляващите заради протестите, такова чудо не е било (СНИМКИ)

3b792debbcd81b99e3a49efb6c706a67

В голяма паника от днешните протести в София са изпаднали управляващите, съобщава ПИК. В момента в центъра на столицата в пълно с полиция, а минаващи коментират, че такова чудо не са виждали дори по време на протестите срещу кабинета Орешарски, когато на жълтите павета се събираха десетки хиляди българи.

За да не се стигне до ексцесии, вътрешният министър Бойко Рашков е струпал хиляди полицаи както пред Министерски съвет и пред Народното събрание. Част от служителите на МВР са тежко екипириани, в близост е разположена и тежка техника.

Сградите на Министерски съвет и НародноТО събрание пък са опасани от метални ограждения.

Припомняме, че след малко в центъра на София ще се проведат паралелно два протеста. Единият е насрочен за 17.30 часа пред Министерски съвет. Той е организиран от ВМРО и е под наслов „Не предавай Македония“.

Вторият протест е на партия „Възраждане“. Той ще започне в 18.00 часа пред Народното събрание и е под наслов „Не на войната“. Припомняме, че лидерът на партията Костадин Костадинов отдавна настоява за оставката на правителството на Кирил Петков и дори зове за гражданско неподчинение.

Именно призивите на Костадинов най-вероятно са изплашили управляващите, които са ангажирали огромен ресурс на МВР, за да предотвратят ескалация на напрежението.