Само в 7DniSofia.bg

Сензационно! Стоичков спря тренировка на „Армията“ преди финала с Левски

христо стоичков

Легендата на българския и световния футбол Христо Стоичков спази традицията преди изключително важни двубои за ЦСКА да посещава стадион „Българска армия“. Сега той стори това преди неделния финал за купата на България срещу Левски, предава Блиц Спорт.

Стоичков е посетил стадиона на ЦСКА. Той е бил ядосан, че треньорският щаб е отменил тренировката на мъжкия отбор и по този начин най-великият футболист в историята на „армейците“ не е успял да се види с тима преди битката със „сините“.

Логично появата на носителя на „Златната топка“ за 1994 г. на „Армията“ предизвика небивало оживление във фенските редици, а най-ентусиазирани от срещата бяха подрастващите от школата на клуба. Придружаван от легендата Димитър Пенев, Камата привика цял отбор хлапета от тренировъчния терен, за да им отправи важно послание.

„Това е Димитър Пенев, моят треньор. Човекът, който ми помогна да стигна върховете. Заедно постигнахме големи успехи за България на световно първенство. Искам и вие от малки да слушате вашите треньори. Да се трудите и да изпълнявате каквото ви казват, защото е за ваше добро. Независимо след колко години, да ги уважавате и почитате. Не само тях, а всички заслужили и дали живота си за ЦСКА! А специално него, като го видите на стадиона, се спирате, козирувате по армейски и го прегръщате“, нареди в свой стил Камата.

След това Стоичков вкара децата в съблекалнята на представителния тим и ги разположи точно в ъгъла, където за първи път е седнал при акостирането си на Армията. Той с умиление си спомни за незабравимия капитан Георги Димитров и други знаменити свои съотборници, които са му подали ръка при първите му стъпки с червената фланелка.

Накрая носителят на Златната топка, заедно с треньора Сашо Борисов, физиотерапевта Христо Запрянов и домакина Бай Добри отправиха емоционално видео пожелание към отбора за предстоящата битка в неделя.

„Уважаеми фенове, футболисти и треньори! Настъпва деня, в който трябва да сте шампиони. Събрали сме се с Ицо Масажиста, бате Митко, Сашо Борисов и бай Добри да ви пожелаем успех, защото ние ви вярваме. Нарочно правим това видео в тази съблекалня, защото оттук е тръгнала историята на ЦСКА. Оттук сме тръгнали всички. Без масажиста и домакина – няма как. Желая много успех и на 15-и Купата да бъде в тази съблекалня“, каза Христо Стоичков във видеото.