Медиците сковават България с протест срещу безхаберието на Киро: Пак ни излъгахте!

медици исул

Задава се поредният протест срещу пълното безхаберие на чиновниците от кабинета „Петков“. Работещите в системата на здравеопазването са готови отново да изразят недоволството си заради обещаните, но неизплатени добавки заради ковид пандемията, предава ПИК.

Ето какво заявяват синдикалистите от „Защита“:

В НС „Защита“ постъпват множество сигнали от работещи в различни лечебни заведения в страната, според които не са им изплатени полагащите допълнителни възнаграждения за работа в неблагоприятни условия заради КОВИД 19 за м. март (период в обявена извънредна обстановка).

По информация от директори по места, в отговор на поставени от наши представители въпроси, нямат превод на тези средства от НЗКО, която пък от своя страна заявява, че няма постъпили средства от страна на Държавата.

След като нагло излъгаха за увеличение на основните заплати в Здравеопазването излъгаха и за изплащане допълнителни средства за Ковид за м. март!!!

Ние от Синдикат „Защита“ настояваме за незабавно изплащане на допълнителни възнаграждения за работа в неблагоприятни условия заради КОВИД 19 за м. март (период в обявена извънредна обстановка).

НС „Защита“ утре (12 май 2022г.) от 13:30 провежда национален протест!