Кралев за управляващите: Това ли е ,,промяната?! Напаст, която тормози България във всяка сфера

красен кралев

Спортът е в шок от това, което се случва в сектора!

За първи път от много години традиционните маратони в Стара Загора, Варна и София бяха оставени без финансиране от Министерството на младежта и спорта, но това не спря Общините, които осигуриха прекрасни условия за стотиците любители на дългите бягания. Спирането на маратоните е поредното доказателство за липса на адекватно финансиране на българския спорт, липса на прозрачност за сумите за финансиране на федерациите, както и на обективни критерии по които се отпускат парите за спорт.

Българските спортисти имат нужда от грижи и внимание. Все повече са сигналите към нас, че спортистите ни са подложени на агресия и системен тормоз от страна на ММС, а в редица федерации цари несигурност заради липсата на финансиране. За сметка на това приближените до властта се радват на небивал комфорт.

Някои от спортистите вече споделиха за безобразията, които се вършат в спортното министерство, други мълчат от страх. Но…силата е в истината!

Какво се случва с украинските бежанци:

Областният управител трябва да каже дали и колко пари от преведените 148 млн.евро от ЕС за бежанците в България са получени в най-големия бежански център във Варна. И в тази връзка – какво е решението на държавата за настанените бежанци в хотелите във Варна, къде ще бъдат преместени бягащите от войната след 31-ви май?

Ние получаваме непрекъснато сигнали за объркани хотелиери, които анулират резервации на туристи-повечето от тях дори не са получили обещаните 40 лв. за бежанец. Ежедневно в ТВ студиата излъчват тревожни репортажи по темата, отговор от държавата няма.

В почивните станции, където беше заявено, че би трябвало да бъдат преместени украинските бежанци, цари абсолютен хаос – отменят се вече направени резервации.

За газа:

”Промяната” бързо намери бърза схема да бъдат върнати посредниците в енергетиката. И едни приближени фирми на управляващите да се настанят там.

Българските граждани ще продължават да обедняват, бизнесите ще търпят все по-големи загуби, защото някой контрагент по веригата трябва да взима комисионни.

Властимащите ще купуват газ от МЕТ на цена от 106 евро. Сега плащаме 70. Те са резервирали капацитет преди 1 месец в Ревитуза. МЕТ е фирмата на която сегашния шеф на „Булгаргаз” е бил директор до последния ден преди да заеме сегашния си пост. Тази далавера за 1,2 млрд лева на година е готвена от месеци.

60 000 MWh/d x 30 дни х 30EUR разлика = 54 000 000 EUR на месец! Това е „промяната“!

Навсякъде в страната вече се вижда, че българските граждани отрезвяват от случилото се на изборите на миналата година. Хората ни срещат и казват-никой не е искал такава “промяна”.

Вярвам, че скоро ще се отървем от тази напаст, която тормози България във всяка една сфера-далавери с газта, изнудване в спорта, безхаберие в здравеопазването, аматьорска външна политика, която ще ни нанесе вреди и ще задължи бъдещите поколения българи…

Това ли е “промяната”

От Фейсбук профила на Красен Кралев, ГЕРБ