Бареков: Визитата на Киро в САЩ е кризисен пиар! Отива на любовно пътешествие с еугЛена

Кирил петков лена бориславова

Като сведущ по вашингтонските въпроси, да ви кажа, че „визитата“ на Киро Петков там е абсолютна катастрофа. По точно да я наречем „екскурзия“ за сметка на нас, данъкоплатците. Няма нито едно предвидено официално събитие с нито един високопоставен американски политик.

Освен ако не пазят дълбока конспирация 18-те кирчови пиарки на порцион в МС.

Забравете за срещи и ръкостискания с „приятеля му“ Джо Байдън или държавния секретар Антъни Блинкен. Само някакви тинктанкове и НПО-та. И като премиер на България Киро Петков или #ПростотоКиро няма да сбъдне мечтата си да види Белия дом отвътре, камо ли да се отърка на килима с орела в овалния кабинет. Възможно е срещу някоя такса любезните домакини да му организират посетителска екскурзия я в Департамента, я в Сената и да се види случайно за снимка с някой началник на отдел.

Срещата ад-хок на Киро с „шефа на Световната Банка“ по същество е среща с друг българин от кръга на олигарха Прокопиев – Кристалина Георгиева, която до онзи ден се мота из София. Кризисен пиар, скалъпен набързо в офиса на „Капитал“, нищо друго.

За какво друго, освен на любовно пътешествие, са заминали на двудневно парти Киро и еуглена в Америка, не смея да гадая. Вероятно ще си купят по някой сувенир от летище Дълес или от президентския shop на ъгъла и после ще лъжат, че Вашингтон ги „натискал“ да пускат Македония. Отчаян и евтин, но бая скъп за нас пиар. Съмнявам се, че и Херо Мустафа вече е готова за снимки и пътешествия с напълно проваления си мъпет и комичния му антураж. Москва не вярва на сълзи, а Вашингтон още по-малко и бързо хвърля в коша всички употребени „кучи синове“. Този, канадският, беше набързо ползван и скоро ще го метнат там, където му е мястото! На бунището.

От Фейсбук профила на журналиста Николай Бареков


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории