Аню Ангелов: Помощ за Украйна ли?! Опитват се да запазят приятелските отношения на БСП с Русия

аню ангелов

„Помощта за Украйна ще се окаже близка до нищото поради няколко причини. Основното въоръжение на бронетанковите войски на Украйна е танк Т-64. В България няма резервни части и не се познава този танк, никога не е ремонтират такъв. Ако по някакъв начин успеят да изпратят един или два танка, ще видят, че нищо не може да се направи. … Резервните части и за танковете, и за МиГ-29 са руско производство и няма как да ги вземем от Русия“.

Това зави пред БНР ген. Аню Ангелов, министър на отбраната на България в периода януари 2010 – март 2013 година.

Той обясни, че едва 12 танка са били на въоръжение в България преди 35 години и те са били снети от въоръжение поради невъзможността да ги поддържаме.

Според него решението на парламента даде мандат на правителството да предприеме мерки за оказване на помощ на Украйна – хуманитарна, финансова и военно-техническа, е било ход за запазване на правителството:

„Политическо решение, което се основава само на това не да се помогне на Украйна, а да се запазят приятелските отношения на БСП с Русия. На ЕС и НАТО даваме отрицателен знак, защото само ние и Унгария не предоставяме въоръжение и техника. Унгарците казаха, че няма да дават, а ние се мъчим да варираме между това да дадем, ама няма как“.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории