Осиротялата Крисия поема прехраната на семейството си

крисия

Детето-чудо Крисия ще продължава да пее, въпреки че изключително тежко приема загубата на без време тръгналия си от този свят баща – Марин Тодоров. Таткото на изпълнителката на „Детска планета” почина внезапно след масивен инфаркт преди седмица. Той беше едва на 53 години. Преди това родителят не се оплаквал от сърдечни проблеми.

Проблемите на Марин започнали преди малко повече от година, през лятото на 2020-а, след като родителят прегази по невнимание пешеходец в шуменското село Струйно. 60-годишният мъж стоял на тротоара, когато бил забърсан фатално от мерцедеса на бащата на Крисия, който вместо да спре и да помогне, побързал да избяга. Очевидци на трагедията веднага алармирали на 112 и мъжът бил спрян от полицейска патрулка и задържан за 24 часа. Било образувано до съдебно производство, но след това нещата се потулили. Според слуховете, Марин Тодоров успял да се оправи, благодарение на добри връзки по високите етажи на властта.

След инцидента таткото на талантливата малка певица се държал така, сякаш нищо не се било случвало. Той непрекъснато следял за участията на популярната си дъщеря, присъствал на почти всички преговори, водени с нея за участия в събития и рекламни изяви. Държал договорите да бъдат прочитани от адвокати, близки на семейството. Присъствал и на почти всички изяви на рожбата си.

Последните 2 години не били лесни за фамилията, както и за повечето българи. Участията на Крисия не били много, а мениджърите водели жестоки пазарлъци да подбият цената. Тийнейджърката била канена предимно за изяви по детски партита. Малчуганите умирали от кеф да пеят заедно с нея, а след това да си правят снимки, които да качват във Фейсбук. Участието на изпълнителката в рейтинговото тв шоу „Като капките” носело добър хонорар за девойката и тя смятала да помага на майка си и двете си сестри финансово занапред.

За смъртта на бащата Марин се разбра от публикация на най-голямата дъщеря – Тифани, която сложи черен фон на профила си в социалните мрежи и написа „Завинаги в душата и сърцето ми”.

Семейството има 3 момичета – 21-годишната Тифани е студентка в Нов български университет, средната Крисия е вече на 17 години и учи в София. Тя получи огромна популярност през 2014 г. с песента „Детска планета” заедно с близнаците Хасан и Ибрахим, които й акомпанираха на пиано на детската „Евровизия”, където страната ни спечели престижното 2-о място. Най-малката дъщеря е кръстена на баща си – Марина, и е едва на 9 годинки.

Талантът на Крисия бе открит от Слави Трифонов, по времето, в което той водеше собствено шоу в ефира на Би Ти Ви. Екипът му написа „Детска планета” специално за нея, а след като тя прозвуча в ефир, спечели стотици хиляди почитатели. Тогава се заговори, че семейството на момиченцето е заможно, че то е израсло едва ли не в саксия и от малко е свикнало да има на разположение детегледачка, домашна помощница и шофьор. Майката Ангелина, която по професия била балерина, пък научила щерка си на стил от дете. Крисия винаги се обличала модерно, държала сама да избира тоалетите си и песните, които изпълнява.

Оказа се обаче, че слуховете за богатството на Тодорови са силно преувеличени. Заради ковид ограниченията и рестрикциите, бащата свил драстично бизнеса си. Наложило се да затвори хотелския комплекс „Тифани”, който се намира на 12 километра от Разград. Отдавна никой не го бил виждал и да шофира уникалното си „Бентли”, което преди това правело впечатление на гражданите със своите шест седмици в номера. Марин движел и без охрана, което петилитка по-рано нямало как да му се случи. Фамилията търпяла немалки финансови загуби. Талантливата дъщеря често запълвала дупки във фамилния бюджет и участието й по мероприятия било изключително важно за всички, писа Уикенд.

Бащата на Крисия били известен и с политическите си пристрастия. Той финансирал няколко от предизборните кампании на залезлия политик и бивш лидер на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев. Мъжът се познавал и с други политически лица, които често развеждал на бизнес срещи из региона на Варна и Шумен. По думите на доста разградчани таткото на малката звезда бил добър човек и докато имал възможност, помагал на хора, изпаднали в нужда. Веднъж дори дал покрив на семейство, чиято къща изгоряла в пожар. Приютил ги в хотела си, осигурил им храна и настоял да останат толкова време, колкото им е необходимо да си стъпят на крака.