Зловещи подробности за катастрофата на Околовръстното: Единият шофьор – изпечен престъпник

катастрофа

Катастрофата на Северната тангента на Околовръстното шосе в София, която стана вчера, се оказа не само зрелищна, но и като от сюжет на криминален трилър, съобщава БЛИЦ.

28-годишният шофьор на Фолксваген Шаран, който се е врязал като торпедо в друг автомобил от същата марка, е бил в напълно неадекватно състояние, коментират медици, присъствали на огледа.

При внимателния оглед на криминалистите от отдел тежки ПТП-а, който е продължил 12 часа, е било установено, че водачът Ивайло Иванов е управлявал краден автомобил. Проверката на полицията показала, че Иванов кара с фалшиви регистрационни табели, които са били отмъкнати от Опел Астра.

Самият Фолксваген също е бил откраднат.

Станало е ясно също, че Иванов е бил криминално проявен за множество престъпления, а в колата си е държал незаконен пистолет и десетки пособия за кражби на автомобили и обири на домове.

В следствие на жестокия удар той спешно е бил опериран в ИСУЛ, където е бил изваден неговият далак.

Абсолютно невинната жертва, която Иванов е връхлетял, е пострадала изключително сериозно. Възрастният мъж също е бил подложен на хирургически интервенции и от няколко дни е в болница.

Експерти разкриха пред БЛИЦ, че множеството празнични дни влияят много негативно върху обществото – в следствие на прекалено дългите почивки и голямата скука стотици наши сънародници надигат дамаджаните и сядат зад волана. След което предизвикват кървави инциденти, в които загиват невинни хора.

Крайно време е държавата да вземе по-сериозно отношение и да проведе специализирани операции за дрогирани шофьори, защото техният брои нараства лавинообразно и води до загуба на много деца, жени и мъже.