Гърми скандал! Съседи скочиха на бунт срещу Киро и жена му: Какво си позволяват?! Тормозят ни

758925a2bf3000bab2ccc6f6335361b1

Съседите на премиера Кирил Петков и жена му Линда са се вдигнали на бунт заради проблемите, които ВИП семейството им създава. Вече месеци наред столичната ул. „Шишман“, на която се намира жилището на министър-председателя, е задръстена от патрулки, които бдят за неговата сигурност и тази на съпругата и децата му, съобщава ПИК.

Комшии на Петков потърсили помощ от живеещата наблизо журналистка Соня Колтуклиева, която да даде гласност на проблема. „Минах днес да напазарувам в няколко магазина. Хората ме познават; казват ми: ти си известна, думата ти се чува, помагай, моля те! Какво, питам, какъв е проблемът?

Кирил Петков, отговарят ми. Защо, какво ви е направил?

Е, как какво?! Тези патрулки с полицаи са ужас. Шофьорите държат двигателите на контакт“:

перманентно се чува едно пърпорене… подлудяващо просто. Не стига, че ремонтът на „Шишман“ ни затвори за няколко месеца, едва оцеляхме, ами сега трябва да ни тормозят с тоя шум. То не е само това – освен патрулките полицаите заемат 4-5 паркоместа със собствените си коли. Тоя, като иска да е премиер, да отиде да живее в „Бояна“, какво се мотае още тук?! Оплакваме се на полицаите, а те ни обясняват: г-н премиерът иска така; на жена му оттук й е по-близко до сладкарницата. Представяш ли си?! Капризи и лигавщини.

Няма да е задълго, успокоявам ги и обещавам да напиша за техните премеждия във фейсбук“, коментира Колтуклиева.

„Благодаря, че поставихте въпроса с тия патрулки… не че ще се махнат… но да се знае поне, че ни тормозят заради прищевките на оная с татусите“, коментира живеещата на същата улица Деси Попова. „Пълен абсурд! Това не си е позволявал нито един премиер: да тормози съседите си по този начин и да замърсява въздуха в центъра на София. Ако това беше в Канада, веднага щяха да го глобят“, възмущава се и друга съседка на премиера Анжела Димчева.

Още след встъпването си в длъжност Петков обяви, че не желае да бъде охраняван от НСО и няма да се премести да живее в правителствения комплекс „Бояна“. Седмици след това, след като се срещна челно с „народната любов“, не просто е охраняван, а при това от две служби – НСО и МВР. Инатът му да остане да живее в апартамента си за половин милион на ул. „Шишман“, вместо да се премести в резиденция „Бояна“, където условията са пригодени за осъществяване на охранителни дейности, коствал на държавата допълнителни разходи. Денонощната охрана на министър-председателя е от 10 човека, като единият екип е резервен. Охранители има пред вратата на дома му, както и пред самата кооперация, отделно от патрулките наоколо. На разположение на министър-председателя са и джип и лимузина с шофьори от службата. Желанието му да продължи да живее в личния си апартамент довело до нуждата да бъде търсена квартира в близост за служителите на НСО, тъй като нямало къде да облекчават нуждите си, нито пък къде да изчаква резервният екип, в случай че възникне извънредна ситуация.