Столичани изреваха: Непоносимо е! На това място всяка нощ се трошат чаши, редят се линии

полиция

Столичани, живеещи в центъра в района около Софийския университет, сигнализираха за терора, на който са подложени всяка вечер заради намиращ се в близост клуб.

Във Фейсбук беше публикувано видео, илюстриращо обстановката около учебното заведение – тълпи от хора, шум и нечистотии.

Ето какво пише авторът на клиповете:

„Всяка вечер гостите на клуб ЕХЕ в София на гърба на Софийски университет причиняват главоболия на живущите в квартала.

Спирката, портата и ъглите на СУ от към ъгъла на Ул. Шипка и Ул. Свети Климент Охридски са превърнати в публична тоалетна.

Входа и изхода на паркинга на СУ са частен паркинг на клуба.

Паркоместата по ул. Св. Климент Охридски са запазени с колчета на клуба и живущите в квартала са лишени от правото да паркират.

По цяла нощ се трошат чаши, бутилки и се повръща в окръг 200 метра около клуба, съответно всяка сутрин ходим по стъкла от чаши, бутилки, фасове и повръщано.

Форсират се автомобили и музиката е на макс. Непоносим шум от 23:00 до 5:00 сутринта.

Ул. Свети Климент Охридски няма улично осветление и цокъла на библиотеката на СУ е превърнат в бар, на който се редят линии и завиват се цигари с неясен произход.

Сигналите към полицията не водят до никакъв резултат. Понякога изпращат патрулки, полицаите се здрависват с охраната на клуба и си тръгват… пълно бездействие.

Моля да го отнесете към съответните институции и по някакъв начин да се наложи контрол над това безумие. Има и други клубове в София, но такова беззаконие не съм виждал.”

Сигналът е публикуван в групата „Безумията в София”.