Превозвачите: Петков бил задавал правилата и ако не ги устройва да си тръгнем! Показа ни вратата

превозвачи

Разбрахме от медиите, че ще имаме среща с министър-председателя. Не бяхме поканени по съответния ред. Тези хора нямат никаква представа от обноски, протокол и етикет. Ние продължаваме с протестите. Няма да спрем дотук. България не е на премиера, не е на „Продължаваме промяната“. Това заявиха представители на превозвачески фирми, които били поканени по странен начин на среща с премиера в Министерски съвет. Те дадоха брифинг на излизане, на който заявиха, че са напуснали, след като премиерът им е казал, че тук правилата задава той и че, ако не ги устройва, могат да си тръгнат, съобщава ПИК.

Ние сме държавата, в която няма никакво подпомагане за фирмите, няма овладяване на инфлационни процеси. Протестите ни започват от 10-и и ще продължат до 18-и май. Извиняваме се на гражданите за неудобствата, които ще причиним, заявиха те.

Има дерективи, има изпратени писма от ЕК, казва се, че акцизът може да бъде намален с 50 на сто, а ние слушаме неистини, че това няма как да се случи. Премиерът започна да ни обяснява как няма възможност и започна да ни обяснява как други сектори искали това или онова. Започна да говори за пенсионерите, но ние го призовахме да преминем по същество. Той ни показа вратата, такова неуважение и такава липса на възпитание, извинявайте, но това е скандално, отсече представителка на фирмите-превозвачи.

Не искаме да ни обвиняват в политически пристрастия, нямаме нищо общо с политики, казаха още от браншовите организации.