Извънредни новини за закопчаните за убийството на ексченгето Любомир

payimage-529607

Кристиан Илиев и Боян Табаков, обвинени за разстрела на бившия полицай Любомир Иванов, извършен на 25 март в столичния квартал „Лозенец”, остават в ареста. Това определи състав на Апелативния съд в София, като така потвърди и определението на първоинстанционния.

Според магистратите на този етап от делото има достатъчно доказателствен материал, включително и ДНК-материал, който обосновава предположението, че именно двамата обвиняеми са извършили тежкото престъпление, за което са обвинени – Илиев е извършител на убийството, а Табаков – негов помагач за подготовка, оръжие и оттегляне от местопрестъплението.

И двете лица са с висока обществена опасност, прие още САС, като беше изтъкнато, че Илиев има множество присъди за престъпления против личността – побои и телесни повреди. Той е бил в изпитателен срок след последната присъда в момента на извършване на поредно престъпление – този път убийство. Вторият обвиняем също е осъждан и попада в хипотезата на общественоопасна личност.

Предвид постоянните адреси на обвиняемите, САС прие извода на СГС, че няма опасност от укриване. Определението на съда е окончателно.