Сливи за смет! Томбола за боклук с грандиозни печалби, софиянци ще вият опашки

боклук

В столичния район „Искър“ организират две кампании за разделно събиране на отпадъци от опаковки, като ще се разиграе томбола с награди срещу предаден боклук.

Първата кампания – „За чиста околна среда“, е насочена към всички граждани. На 14 май 2022 г. (събота) от 11:00 до 14:00 часа на специално организиран пункт, разположен на паркинга на Дом на културата „Искър“ в ж.к. „Дружба“-1, всеки жител на района, който желае да се включи в инициативата, може да донесе разделно събрани отпадъци от:
Хартия – кашони, кутии, хартия, книги, тетрадки и др.; пластмаса – бутилки за напитки; стъкло – бутилки и буркани и метал – кенове и консервни кутии.

Важно е отпадъците да бъдат сортирани по вид материал, да бъдат чисти и компактно събрани.
Всеки, който предаде своите разделно събрани отпадъци на пункта, ще участва в томбола за спечелването на колело, смарт часовник и безжични слушалки.
Втората кампания – „Хартиена надпревара“, е насочена към учениците и продължава до 20 май.

Училищата в района ще се състезават да съберат колкото се може по-голямо количество хартиени опаковки. Трите училища, събрали най-много хартиени отпадъци, ще получат ваучери на стойност от 200 до 600 лв. за подобряване на материалната база на учебните заведения. А всички останали, участвали в кампанията, ще получат поощрителни награди, съобщи БНР.

Хартиените отпадъци от опаковки могат да бъдат ненужни кашони, тетрадки, хартия, кутии и други, уточняват от „Булекопак“, съорганизатор на инициативата. За да бъдат годни за рециклиране, хартиените и картонени опаковки не трябва да бъдат замърсени. Няма да се приемат хартиени и картонени опаковки от храни за бързо хранене (кутии от пица, понички и други подобни), тъй като те са негодни за рециклиране.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории