Мая Манолова скочи на Нинова: Напуска властта?! Бъдете частни! Влезли сте в каскадни лъжи

Корнелия Нинова, Мая Манолова

„Не вярвам Корнелия Нинова да напусне властта. Тя е в едни каскадни лъжи. Очаквам, че тя и сподвижниците й ще направят голям шлем в лъжите, като стоят вкопчени в креслата си до последно и няма да излязат от коалицията. Избирателите на БСП не заслужават това. Лъжата, че българско оръжие не стига до Украйна, е непочтена към гласоподавателите. Смятам, че властимащите трябва да бъдат честни“. Това заяви в ефира на „Твоят ден“ по NOVA NEWS Мая Манолова, лидер на „Изправи се, България“.

„Призовавам Бойко Рашков да влезе в „Булгаргаз“ и да установи защо има само 17% газ в Чирен. Фирмата „Мед“ ще продава с 30% надценка и плюс 5 евро над пазарната цена. Това са точно 10 млн. лева, които спокойно ще си разпределят за комисиони. Тази фирма е договорила по-висока цена без търг. Има фирми, които са близки на властта и печелят за сметка на войната в Украйна и на гърба на българския народ“, коментира тя.

Според нея „Изправи се, България“ ще се бори за всички, които нямат свое предствителство в парламента. „Няма социална партия в НС, иначе нямаше цените да са толкова високи“, посочи Манолова.

По думите й ВСС ще остави Гешев на поста главен прокурор. „Въпросът е дали членовете от квотата на БСП отново ще гласуват в негова полза. Той може да бъде отстранен чрез смяна на членовете на ВСС, който можеше да се промени в непостоянно действащ орган“, посочи тя.