ГЕРБ удари властта: Дори Радев ви нарече шарлатани! Закопавате себе си, излагате страната

десислава атанасова

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова прочете гневна декларация от трибуната за управлението на ‘Продължаваме промяната“.

„Страстната и Светлата седмица бяха време за преоценка и размисъл, за изправяне на грешките. Бяха време и за покаяние. Това важи за някой, който има страх от Бога и срам от хората. Лидерите на партиите на мнозинството доказаха, че нямат срам от хората и страх от Бога, защото не знаете какво е. Колеги, изморихте се от собствената си управленска немощ и от невъзможността да вземете едно решение, без да нарушите Конституцията“, започна тя.

„Не се ли срамувате от лидерите си“, обърна се Атанасова към народните представители от „Продължаваме промяната“ и добави: „Всички разбраха що за стока сте!“

„Дори Радев ви нарече шарлатани“, каза още председателят на парламентарната група на ГЕРБ.

„Изморихте се да мразите и да се мразите едни други, да излагате страната ни и себе си, изморихте се как да предадете Македония. Народът също се измори да гледа вашата агония“, продължи Атанасова.

„Инсталира се посредник при доставките на газ, а маржът между старата и новата цена, ще е 100 млн. ЛВ. Всички знаят името на фирмата посредник. Всички знаят името на вашия човек, който има изгода от разрушаването на „Български пощи“. Износът на оръжие за Украйна върви с пълна сила през фирми-посредници. Знае се името на вицепремиера, отговарящ за сделките с оръжие, знае се и името на фирмата“, посочи още Десислава Атанасова.

„Колеги, вие за какви мислите българите? Толкова ли ги презирате, че си въобразявате, че с тях може да правите, каквото си пожелаете? Да се държите с България като с окупирана държава, която да разрушавате и плячкосвате. Питаме се – нямате ли срам от хората, колеги от ПП? Не се ли срамувате да погледнете в очите си собствените си избиратели? Хората вече казват, че се срамуват, че са гласували са вас.

Колеги от БСП, ИТН и ДБ – а вие за колко продадохте надеждите и доверието на своите избиратели? Питаме левите и десните избиратели – дали са доволни от обедняването, нарасналата престъпност, нарасналите цени? На вас, какво обещаха, уважаеми? Хляб обещаваха ли ви? Може би зрелища…

И сега за хляба, защото при управлението на ГЕРБ нямаше толкова зрелища, но хляб имаше за всички. Даже още онова зърно не е купено, господа. Сега няма хляб за хората, освен за техните политически лидери и техни приближени“, прочете още Атанасова.

„Всички разбраха що за стока сте. Колкото повече риете, толкова повече закопавате себе си. Не го ли изпитахте вече или искате още? На три избора миналата година народът каза ясно, че без ГЕРБ не е възможна никаква реформа, изменение на Конституцията, да се вземе каквото и да е геополитическо решение. Това мнозинство не е добре повече да управлява страната. Всички извън тази зала го виждат и е време да го проумеете. Вие се провалихте. Не можете и го доказахте. Нямате право да се упражнявате на гърба на българския народ. Дори президентът Радев ви нарече шарлатани. Мисля да попитам какво значи за него думата мародери. Той е военен. Г-н Радев, вашите отрочета, родени под юмрука, използват претекста на войната, за да крадат. Ще ги спрете ли или не можете? Ще съградите ли нещо, г-н Радев или само ще рушите? Ще продължите ли да удряте политическата система или ще ги оставите за разрушат държавата ни?“, атакува Десислава Атанасова обитателя на „Дондуков“ 2.

Тя допълни, че от ГЕРБ ще се готвят за управлението на страната. „Промяната можем да бъдем само ние. Няма да позволим на шайката да разграбва страната ни. Христос Воскресе, ще възкръсне и страната ни след вашето управление“, завърши тя.