Колтуклиева: Министър ,,Еконт“ ядно наплю Радев! Много се разджуркахте, докъде ще я докарате така?!

николай събев

Николай Събев, собственик на “Еконт”, министър на транспорта, възропта срещу президента Радев и ядно го наплю във Фейсбук: “Румен Радев днес: – нито дума за истинските убийци на невинни хора. Тези в България, които твърдо застанаха в помощ на жертвите, в неговия речник се оказаха „шарлатани“. Шарлатанин си, когато вдигнеш юмрук на чужд протест, когато се преструваш на „демократ“ а душата е на друго място. На изток.”

Ник Събев, който се появи на инагурацията за втория мандат на президента Радев с шапка Prada за 1 000 лева, е мултимилионер; той е най-заможният в изпълнителната власт; преди да влезе в правителството, е имал участия в 9 фирми; декларирал е 24 недвижими имота, сред които няколко апартамента в Созопол, апартамент в Русе, две къщи в София и две къщи в Испания. Освен това притежава четири луксозни леки коли, 13 мощни маркови мотоциклета и държи на влог над 9 млн. лева.

Николай Събев разказва пред Forbes- България, че след прекаран инфаркт през 2008 г., “среща будизма и осъзнава, че „всичко, което правя, има смисъл само, ако имам кауза“. Събев променя живота и мисленето си. Започва да обикаля света и да преподава будизъм…”

Будизъм, значи.

Будизмът е определян като: “любяща доброта”, “великодушие”, “добра воля”… Не е известно Ник Събев да е дарител; да е приютил украински бежанци; да е помогнал на хора в беда. Той не изрази съболезнования и морална подкрепа на семейството на зверски убитата аптекарка в родния му град Русе, защото съпругът й е бил общински съветник от ГЕРБ.

Министър Събев в прав текст нарече “шарлатанин” президента Радев, който определи управляващите като “шарлатани” – това ме подсети за един интересен случай – Ник Събев хареса във Фейсбук пост на Владимир Танев (агент на Държавна сигурност), член на Инициативния комитет за втория мандат на Румен Радев, който беше съставил “черен списък” на най-острите критици на кабинета “Петков”, между тях бях и аз.

Ах, как всичко тече, как всичко се променя! Доскоро Румен Радев беше техният президент, сега е техният враг. Мноооого се разджуркахте, брей, докъде ли ще я докарате така?!

От блога на журналистката Соня Колтуклиева