Столичани радостни на преобразен подлез: Произведение на изкуството! Туристите има какво да видят

1259658

Между 15 и 17 април едни най-добрите графити артисти в България обединиха усилия и талант, за да превърнат пешеходния подлез на Централна автогара-София в произведение на изкуството. Това се случи в рамките на второто издание на фестивала GRAFF EXPRESS. Идеята е на артиста Николай Петров GLOW, съобщава sofia24.bg.

Дебютното издание на GRAFF EXPRESS беше преди две години, когато 300 кв. м от подлеза на Централна гара, водещ от автогарата към метрото, смени сивия си облик с артистичен цветен декор. С фестивала организаторите искат да покажат, че дори в графити изкуството, където индивидуалният почерк винаги е много важен, артистите могат да работят рамо до рамо и съвместната им работа да направи по-красив и приветлив облика на европейската ни столица.

Изборът на място не е случаен. „Това пространство е врата към София и лицето, което виждат стотиците хиляди туристи, гости и жители на града ни, пристигащи тук или просто гонещи метрото“, казват от екипа на фестивала.

Столичани вече правят снимки на графитите, които публикуват в социалните мрежи. Дама, живееща в София показа творчеството на артистите, като публикува в групата „Забелязано в София“.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории