Само в 7DniSofia.bg

Голям проблем с пенсиите: Пенсионери, стягайте се! Изправени сте пред сериозен риск

Пенсионери

„Големият проблем е, че три четвърти от пенсионерите получават под 1000 лева и за тях трябва да се търси решение, защото шестте процента не вършат работа и не са достатъчни“.

Това отбеляза пред БНР бившият социален министър и директор на Балканския институт по труда и социалната политика Иван Нейков:
„Вероятно това е причината да се предлага второто увеличение от октомври. Тук има риск отново. Когато се говори със средни числа, винаги ще има някакъв проблем с обяснението, затова е много важно как ще бъде обяснено всичко това на хората. При всички положения, след като правителството е имало куража да каже – „няма да получавате по-малко пари“, значи трябва да има два пъти по-голям кураж да намери парите“.

„Инфлацията намалява покупателната способност“, добави бившият социален министър:

„Може да получаваш повече пари от периода преди инфлацията, но това не означава, че имаш по-голяма покупателна способност. Това е големият проблем и е коректно да се каже на хората, че независимо от всички усилия, които се полагат от правителството, всъщност ще имаме намаляване на покупателната способност.

Според мен трябва да подготвим хората да се стегнат за есента и зимата“.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории