Само в 7DniSofia.bg

Катастрофа на пътя Самоков – София! Шофьорите бесни: Като се катурнете по таван по-бързо ли стигате?

1259581

Катастрофа е станала на пътя между Самоков и София след паметника на Трудовака, съобщава Sofia24.bg. В групата „Катастрофи в София“ бяха публикувани две снимки от мястото на инцидента. Ето част от коментарите на потребителите на социалната мрежа:

-Този път е толкова приятен за шофиране спокойно и толкова опасен за агресивно шофиране… Много от завоите са с обратен вираж, асфалтът е критично хлъзгав, видимостта е малко, маркировката е оскъдна, знаци и мантинела… Има тук-там. И хората продължават да си карат като все едно са сами на пътя. И като бързате толкова и се катурнете по огледала или таван – по-бързо ли стигате?

– За хлъзгавото може и да поспорим… Доста голяма част от пътя е вече реновиран, но и значителна част не е пипан, но в добро състояние. Всичко идва до задкормилното устройство, като кара с несъобразена скорост и надценяване на възможностите, както на машината, така и на водача, винаги се стига до ситуацията от снимките.

– „Толкова опасен“ е само за некадърници, т.е. 90% от каращите по него.

– Асфалтът не е хлъзгав, чисто нов е на половин година. Проблемът е малоумното каране …

– Колеги, пада камък, пука гума и… доста се чакаше сутринта.

Петима души са загинали и 25 са ранени в катастрофи през изминалото денонощие, съобщават от пресцентъра на МВР. За този период на територията на страната са станали 20 пътни произшествия.

В столицата са регистрирани 20 леки и едно тежко произшествие, при които има един загинал и един ранен.