Бурно недоволство! От “Продължаваме промяната“ скочиха на бунт срещу Петков и Лена!

кирил петков

Призивът на премиерът Кирил Петков българите да дарят по една заплата за оръжие и боеприпаси в Украйна, докато в правителството бъде постигнат консенсус по този въпрос, предизвика бурно недоволство не само в обществото, но и сред депутатите от управляващата партия „Продължаваме промяната“, пише „Уикенд“.

Голяма част от народните избраници и новоназначени на ключови държавни длъжности от партията на Кирил Петков и Асен Василев открито са се противопоставили на предложението на премиера. Според думите на депутат от „Продължаваме промяната“ обаче началникът на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова е опитала да окаже натиск върху парламентарната група на управляващата партия, за да ги принуди всички дружно да дарят депутатските си възнаграждения по подобие на министър-председателя. Искането на Лена Бориславова обаче е срещнало неочакван сериозен отпор.

„Поне половината от депутатите на „Продължаваме промяната“ отказват да даряват лични средства за закупуване на оръжие и намират идеята на премиера за популизъм. Някои все пак ще дарят заплатите си, но повечето от тях са взели решение да преведат символични суми от по 100-200 лева. Ръководството на партията е наясно с брожението сред депутатите по тази тема“, разказвал народен представител от „Продължаваме промяната“.