Костадинов: Асен Василев и Кирил Петков от личния си джоб ли ще компенсират ръста на инфлацията.

костадин костадинов

„Американските марионетки в България, управляващи държавата ни, съзнателно провокират Русия“. Това каза за bTV лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. По думите му те „съзнателно провеждат максимално груби антируски действия“.

Той припомни, че България беше една от първите държави, които въведоха санкции срещу Русия и затвориха въздушното си пространство.

„България беше една от първите държави, които затвориха морските си пристанища няколко дни, след като благодарение на Руската Федерация и на Донецката република българските моряци бяха освободени, след като бяха държани 54 дни принудително в украинското пристанище Мариупол от украинските военни.

И, за да е пълен парадоксът, когато преди 2 дни нашият министър-председател беше в Киев, той благодари на тези, които държаха като жив щит българските моряци, че са ги спасили. Това е все едно изнасилена жена да благодари на изнасилвача си, че я е спасил, защото е спрял да я изнасилва“, каза Костадин Костадинов.

Лидерът на „Възраждане“ заяви, че иска да попита Асен Василев и Кирил Петков от личния си джоб ли ще компенсират ръста на инфлацията.

„Искам да питам Кирил Петков и Асен Василев с техните ценности ли ще платят скока на всички цени и те ли ще компенсират от личния си джоб ръста на инфлацията в България, коментира Костадинов във връзка с въпрос, който са поставили в парламента кой ще плати щетите, нанесени на българската икономика.

По думите му управляващите са казали, че „било цинично да говорим за пари, след като трябвало да говорим за ценности“.

„Скокът на цената на газта ще бъде само първото нещо, което ще ни сполети, защото с него ще скочат и цените на абсолютно всички други неща, за които можем да се сетим. Да не говорим за това, че останалите енергоносители също вървят нагоре като цени, но, разбира се, това българските управници не ги интересува“, каза още лидерът на „Възраждане“.