След лидерката си Нинова и Явор Божанков скочи срещу президентството

явор божанков

Призовавам, този инкубатор за политически проекти, партии, политически формати, който по случайност или не тръгва винаги от Президентството, той трябва да спре в момента. Раздробяването на политическото пространство води до политическа криза, противопоставяне, конфликт в обществото, заяви в предаването „Офанзива” Явор Божанков, секретар на ПГ на БСП.

Преди това той обясни, че явно има някакво напрежение, но то не идва от страна на НС и управляващата коалиция, а от страна на Президентството.

„За първия си мандат президентът Радев беше издигнат от БСП, а за втория – от няколко партии, които са в управлението”, припомни Божанков.

Той коментира, че повечето политически проекти тръгват от Президентството. „Няма развита европейска страна, в която да има толкова много партии на глава на населението. Тук сякаш на трима души се пада по една партия. Това не е добре за демокрацията”, заяви Божанков.

Той каза още, че в сложната обстановка, не е очаквал Президентът да атакува правителството „и то с измислени аргументи”.

Божанков потвърди, че позицията на БСП по въпроса с Украйна е твърда.