Само в 7DniSofia.bg

Да не си дал един лев за българската армия и да събираш пари за оръжия за украинската е дебилщина

красимир каракачанов

„Да не си дал нито един лев за българската армия, да си я оставил на произвола на съдбата, да си спрял всички проекти за модернизация, а в същото време да събираш пари за оръжия за украинската армия е дебилщина“, коментира пред БТВ бившият военен министър Красимир Каракачанов. Според него управляващите са мародери, тъй като договарят по-скъп газ с 35%.

„Другата глупост е, че ще купуваме ток от Украйна. България си произвежда сама ток, ние сме износител на ток. Ти ще даваш пари на някой, за да си купува оръжия, а какво ще правиш с българския ток – ще го продаваш през борсата някой да пълни джобовете“, заяви той.

По думите на Каракачанов е ясно, че страната ни изнася оръжия за Украйна. Той коментира и кадрите за товаренето на самолет на Летище „София“.

„Ако това въоръжение и техника е от частни фирми за трети страни, никой нищо не може да им каже“, смята Каракачанов.

На въпрос дали трябва да даваме оръжие на Украйна, Каракачанов каза, че ЕС трябва да бъде инициатор за постигане на мирно решение на конфликта в страната.

„ЕС като институция трябва да е инициаторът. От тази война Европа търпи огромни икономически загуби. ЕС ще излезе по-слаб“, смята бившият военен министър. „От тази война никой няма да спечели. Най-големият губещ ще е Украйна. Ако това продължава, дори до победния край на Украйна, какво ще се случи?“, допълни още той.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории