Путинистът Киркоров в черния списък на Киев, отнеха му нещо много ценно

Филип-Киркоров

Няколко руски представители на изкуството се простиха с почетните си звания „народен и заслужил артист на Украйна“, съобщиха агенциите, цитирайки официален Киев, пише Лупа

Без споменатите титли ще останат Филип Киркоров, Игор Крутой, Светлана Лобода и други. Близките връзки между Филип Киркоров и руския президент Владимир Путин са една от най-обсъжданите теми през последните години, особено на фона на факта, че Киркоров развали отношенията си с екссъпругата си Алла Пугачова по тази причина.

Певецът с български произход е заслужил деец на изкуствата на „автономна Република Крим“ от 2000 г. и народен артист на Чеченската република от 2006 г. През 2008 г. той стана народен артист на Русия, по-късно през същата година – на Украйна. През 2021 г. получи лично от Путин орден „за големия принос в развитието на естрадно изкуство“.

По-рано стана ясно, че Филип няма да бяга от Русия. Според близки до краля на попа той е в родината си и не възнамерява да последва примера на Пугачова, която заедно със съпруга си Максим Галкин заминаха за Израел. За разлика от тях Киркоров е в страната и всяка седмица се снима в руското издание на шоуто „Маската“, излъчвано от НТВ. Нещо повече – изпълнителят има три грандиозни концерта в Москва – на 28, 29 и 30 април, става ясно от билбордовете в столицата.

lupa.bg