Кристиян Шкварек: Шашмите на „промяната“ в пощите са на ниво централна Африка

279454471_1412430779217417_1766936146567117333_n

В продължение на шашмата „Български пощи няма да доставят пратки 10 дена“ – сега от агенцията приканват да се ползват „услугите на куриерските фирми“ за подаване на годишните данъчни декларации.

Заявката на Промяната беше, че слагайки собственика на ЕКОНТ за министър на транспорта цялата държавна верига ще заработи. По-професионално и по-ефикасно, защото има „човек от бизнеса“ на чело. Първото, което направиха беше да обявяват, че пощите няма да се стопанисват от министъра на транспорта, така че – спокойно, няма как да има конфликт на интереси.

След това, вместо да заработят ефикасно те започнаха буквално да спират работа в цялата страна, с различни оправдания. Сега, почти тотално блокираната работа на пощите стигна до там, че трябва да прикани хората, случайно разбира се, да ползва вместо нейните услуги тези на транспортните компании, една от най-големите, които, беше на транспортния министър. Както написах преди – шашмите са на ниво централна Африка – евтини, прозрачни и кокошкарски.

econ.bg:
„Български пощи“ не могат да приемат годишни данъчни декларации, предупреждават от Националната агенция за приходите. До края на данъчната кампания за физически лица остават пет дни, а най-бързият начин за подаването на декларациите е чрез персонален идентификационен код.

Ако данъкоплатецът няма такъв, може да използва услугите на куриерска фирма като за подаване ще се счита датата на приемане на пратката.

От профила във Фейсбук на Кристиян Шкварек