ВМРО: Незабавна оставка на Петков и кабинета заради газовата криза

ВМРО

Незабавна оставка на Петков и кабинета заради газовата криза!

След икономическия хаос и политическото фиаско с Украйна Кирил Петков и компания вкараха България в поредната инфлационна спирала. Евтиният политически ПР на гърба на бедния български народ трябва да спре час по-скоро. Това се казва в позиция на ВМРО по повод задаващата се газова криза заради спрените доставки на газ от Русия към България.

Ето какво гласи цялата позиция.

„Цените растат неудържимо с часове. Храната и енергийните източници у нас вече са по-скъпи от далеч по-добре развити икономики като германската, австрийската и френската. База за сравнение с държавите от бившия източен блок дори не може да се направи, защото Чехия, Полша, Унгария, че дори и Румъния отдавна намериха механизми да защитят хората от тежките икономически последици от войната в Украйна. А в България тези, които държат кормилото на държава, си играят на стражари и апаши в самата коалиция. Премиерът разиграва томбола с DMS дарения за оръжия за Украйна, защото „моля другарката“ Нинова го е хванала здраво за ухото. А енергийният министър се изживява като говорител на санкционния екип на ЕС срещу „Газпром“, залагайки на карта енергийната сигурност на държавата.

И всичко това на какво отгоре? Кой ще плати сметката за поредния нескопосан и определено неадекватен кризисен ПР на министър-председателя и неговата свита?

Отговорът е прост и ясен – сметката ще платим всички ние. Най-бедната държава в ЕС ще плати за игрите на големите на върха. И дори използването на бъдеще време е неуместно, защото свръхвисоката цена вече я плаща всяко българско домакинство, всеки беден български пенсионер. А зад целия този зле режисиран политически театър стои едно простичко нещо – министър-председателят не може да управлява дори коалицията, която оглавява и за да замаже този факт, реши да отиде до Украйна. Но и оттам му отказаха имиджово селфи, ако не занесе исканите оръжия. И така на Киро му остана само коза с шумната димка „Газпром“.

Поговорката „Видяла жабата, че подковават вола и тя вдигнала крак“ е измислена от мъдрия народ точно, за да онагледи подобни ситуации. Поредният сюжет, в който България заема героичната поза на защитник на европейските и общочовешки ценности, отказвайки да използва руския газ, от който икономиката ни е напълно зависима.

Германия очевидно е приела условията на Русия. Гърция, на която ще разчитаме да реимбурсираме руския газ към нас, след като вече е минал през нашата територия и е стигнал до съседката ни, също явно го е платила с рубли според данни, цитирани от редица енергийни експерти. Полша пък се е подсигурила с алтернативни трасета от Чехия и Германия. Да не говорим, че зад всичко това вече съвсем ясно се вижда „приятелската“ сянка на САЩ.

Та какво стана сега? За да замажат политическата си импотентност и невъзможността да управляват не само себе си, но и политическите процеси и кризите в държавата, за да оправдаят недалновидните обещания към западните посолства, които са правили, ПП и компания, решиха, че ще бранят директивите на ЕС, налагащи санкции на Русия с цената на оцеляването на българската икономика.

Това е недопустимо. Това е поредното национално предателство и ние от ВМРО за пореден път искаме оставката на министър-председателя Кирил Петков и на целия напълно несъстоятелен и определено опасен за България кабинет!“