Само в 7DniSofia.bg

Иво Димитров: На Киро, Асен и веселата им парламентарна компания им е през Харвардските за народа

коалицията

България се намира в най-голямата си посттоталитарна криза за период от близо 33 години – икономическа, политическа и морална. Русия ни дръпна кранчето на газта, икономиката се срива, коалиционният кабинет се тресе от противоречия за това дали да приемаме Северна Македония в ЕС да даваме или да не даваме оръжия на Украйна, културата е смачкана като салфетка и захвърлена в кошчето за боклук.

Междувременно се оказва, че даваме оръжие на украинците. При това много и тайно. Само, че тайно от българските данъкоплатци, не от руснаците, които отдавна са ни надушили, че го правим през Полша и че България е най-големият доставчик след САЩ, посочва Иво Димитров, Филтърнюз.

Това нещо Кирил Петков не се научи за една година да лъже поне умно. Иначе никой не може да му оспори, че лъже състезателно. Преди седмица онези хрантутници от парламента, които дойдоха с фанфари, с претенции и самочувствие, че с тях идвала и голямата промяна, си гласуваха дълга и протяжна великденска ваканция. Тя продължава и сега, когато затъването става по-голямо буквално с часове и минути. Сиреч на Киро, Асен и веселата им парламентарна компания им е през Харвардските за народа, който ще страда от икономическия потоп.

В името на истината съм длъжен да отбележа, че депутатите от ГЕРБ предложиха проектопрешение за отмяна на въпросната великденска ваканция на Народното събрание. Тогава Десислава Атанасова се аргументира, че в дневния ред на обществото има важни за решаване теми като ставките на ДДС за хляб, плодове и зеленчуци, темата за Северна Македония. „Всички искаме да бъдем с близките си на великденските празници, но можем сряда, четвъртък и петък да заседаваме, както и да проведем редовен парламентарен контрол.“

Днес е сряда – трети ден от допълнителната ваканция на депутатите. В държавата ври и кипи. Утре ще бъде четвъртък – четвърти ден от допълнителната ваканция на депутатите. Някой знае ли какво ще стане до утре.

Други ден е петият ден от допълнителната депутатска ваканция. Дотогава хората може да излязат на улицата и да пометат целия бардак, който им забърка бакиите.

Дойде време за държавници, а не за разплули се ваканцуващи случайници.