Проблем ли има? Правителственият Фалкон кръжи 3 часа над Варна

Image 5

Правителственият Фалкон излетя от местното летище в 10:17 във вторник без крайна дестинация и кръжи в небето над морската столица около три часа

Самолетът на българското правителство, с който утре се очаква да лети нашата делегация за Украйна, направи странни тренировъчни полети в небето над Варна. Той излетя от местното летище в 10:17 във вторник, но не бе задал крайна дестинация, пише Флагман бг.

В следващите почти три часа машината извършваше странни кръгове в небето над града, като след близо 60 минути полет кръговете наподобяваха не най-приличната част от мъжкото човешко тяло.

Фалконът продължи по същата траектория и в 13:07 минути се приземи там, откъдето бе излетял.

Самолетите „Фалкон“ изгарят по 380 галона гориво на час, а 1 галон керосин на борсите в момента струва 6,54 лева, съобразно днешния курс на долара. Това означава, че тричасовата рисунка в небето над Варна е струвала на държавата 7455,60 лева.

До края на работния ден от пресцентъра на МС не съобщиха каква е била целта на този странен полет.

Днес с този самолет за Полша ще излетят Станислав Балабанов от ИТН, Калоян Икономов от „Продължаваме промяната“. Все още не е ясно кой ще представлява „Демократична България“. В делегацията няма да има представител на БСП, които продължават да упорстват срещу официален износ на българско оръжие за нападнатата Украйна. Делегацията ще лети само до Полша, а оттам ще пътува до Киев с влак.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории