Въздушна тревога в цяла Украйна, атаки срещу 5 ЖП гари, мощни експлозии край Лвов

278000531_5675228225837422_5563923195281313865_n

Руските войски продължават системно да унищожават железопътната инфраструктура на Украйна. Сутринта на 25 април в рамките на един час пет жп възела в централната и западната част на страната попаднаха под вражески обстрел наведнъж, съобщава „Обозреватель“

В резултат на нападенията са пострадали хора. Това съобщи шефът на украинските железници Александър Камишин в своя Telegram канал.

По думите на чиновника заради нападението на руските нашественици най-малко 16 пътнически влака ще закъснеят при тръгване или в движение.

„Има жертви, уточняваме подробностите. Ще информирам“, добави Камишин.

Трябва да се отбележи, че за известно време преди появата на поста му беше обявена въздушна тревога в цялата страна и в няколко региона се чуха мощни експлозии.

Денят в Лвов започна неспокойно – в региона се чуха експлозии. Председателят на Областната военна администрация Максим Козицки написа в Telegram канала си, че в региона работи ПВО.
Първо жителите на район Лвов чуха експлозии, а след това в небето над региона започна да се извива гъст дим. Впоследствие Козицки пише, че всички хора трябва да останат в убежища, защото ПВО работи, предава УНИАН.

По-късно стана известно, че пожари са избухнали в две населени места в Золочев. Според Козицки ситуацията е под контрол, но жителите на района около Лвов все още трябва да останат в приютите, пише Блиц