Само в 7DniSofia.bg

Установиха точното място на потъването на крайцера „Москва“

крайцер Москва

Установено е точното място на потъването на руския крайцер „Москва“ в Черно море. Петна от гориво и масла, които покриват водата на мястото на катастрофата, помогнаха да се установи къде е потънал флагманът на Черноморския флот на Руската федерация, съобщават информационните агенции в Украйна.

Сателитни снимки, позволяват да се видят очертанията на потъналия крайцер. Снимки и координати на мястото, където „почива“ гордостта на руския флот, показа Антон Геращенко, съветник на министъра на вътрешните работи на Украйна.

Той публикува спътникови снимки, направени направени от сателит на НАТО. Ето неговият разказ за това, как е успял да намери мястото, където е потънал крайцерът, чието унищожаване от украинските военни нарани не само „величието“ на руснаците, но всъщност унищожи флота им в Черно море.

„Виждате истинското място, където почива обектът на културното наследство на Украйна, доказателство за победите на нашите инженери и военни – крайцерът „Москва“, пише Геращенко.

По неговите думи, точното местоположение е установено чрез сателитни снимки на базата на анализа на замърсяването на морето с горива и масла, които покриват морската повърхност над мястото на потъването.

„Космическият радар ни позволява дори да видим силуета на крайцера „Москва“, заровен завинаги на дълбочина 40-45 метра. След нашата победа тази точка ще се превърне в място за поклонение на водолази от цял ​​свят“, убеден е Геращенко.

Припомняме, че украинските военни унищожиха крайцера „Москва“ с две ракети „Нептун“ на 13 април. Предполага се, че на 14 април корабът потъва, въпреки че Русия дълго време отказваше да го признае, заедно с факта, че стотици моряци на борда най-вероятно са били ликвидирани.

Според журналиста Роман Цимбалюк само 14 моряци от екипажа са евакуирани в Севастопол, а съдбата на останалите не е известна. На борда имаше над 500 членове на екипажа.

По-рано Русия заяви „уверено“, че само един войник е загинал в резултат на пожар на крайцера „Москва“. В същото време руските социални мрежи са пълни със съобщения от роднини на моряците, служили на флагмана, които не могат да намерят близките си, пише БлицЗа нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории